maandag 2 november 2015

Angst of vertrouwen?

Want God geeft ons niet een lafhartige geest, maar een sterke geest vol liefde en bedachtzaamheid.
2 Timoteüs 1: 7

Wat zal ons overkomen? Wat gaat er allemaal gebeuren?

Dat is de grote vraag van deze tijd. Wat zal er gebeuren in de komende jaren? Al die vluchtelingen ...

Wat brengen die allemaal mee aan vreemde gewoonten en aan rare – en nare – ideeën? Ook als christen en als christelijke gemeenschap krijgen we deze vragen op ons bordje gelegd. Moeten we als christen meedoen met het 'houd hen buiten ons gezichtsveld of buiten onze grenzen'? Of moeten we deze nieuwkomers welkom heten en onze harten en onze armen openen en hen hartelijk verwelkomen?

Angst voor het onzekere
De apostel Paulus schrijft aan zijn vriend Timotheüs over diens toekomst en roept hem op er een geestelijke zaak van te maken. God geeft een geest van kracht en niet een geest van lafhartigheid. Vanuit die geest moet Timotheüs handelen en wandelen.

En dat moeten wij ook doen. God geeft ons zijn Geest en door die Geest mogen we ons laten leiden en laten sterken. We mogen op Hem vertrouwen. Alle vragen die voortkomen uit angst voor het onzekere van de situatie vallen dan weg, vanuit de zekerheid dat God ons door zijn Geest leidt.

Bedachtzaamheid
Tenslotte nog dit: van Gods sterke Geest wordt nog gezegd dat hij vol liefde en bedachtzaamheid is. Dat laatste begrip – bedachtzaamheid – geeft aan dat we wel overwogen onze beslissingen mogen en moeten nemen.

Sterkte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten