woensdag 16 mei 2012

Dag van de K(r)oning


Hij heeft, na de reiniging van de zonden te hebben voltrokken, plaatsgenomen aan de rechterzijde van Gods majesteit. - Hebreeën 1:3 (NBV)

Wanneer zou prins Willem Alexander koning worden? Wanneer zou hij op de troon van Nederland plaatsnemen? Bij allerlei gelegenheden, zoals op 30 april, wordt daar druk over gespeculeerd. Wat een spectaculair gebeuren zal dat worden! Al die hoogwaardigheidsbekleders en buitenlandse gasten die samenkomen rondom de eedaflegging! Tijdens de rijtoer zal hij door het volk worden toegejuicht. Wat een feest zal dat zijn!

Hemelvaartsdag is precies zo’n dag. De dag van de kroning van Jezus Christus. De dag dat Christus ten hemel voer om het koningschap op zich te nemen.

Met Pasen was Hij opgestaan en daarmee bewees Hij dat Hij had overwonnen, dat Hij – zoals het in Hebreeën 1 staat – de reiniging van de zonden had voltrokken. Na veertig dagen keerde Hij zegevierend terug naar de hemel en nam daar plaats op de troon. Wat een geweldig gebeuren moet dat zijn geweest. Al die engelenscharen en al die heiligen die neerknielden voor de nieuwe koning. Wat een gejuich en wat een spreekkoren zullen er geklonken hebben. Want de Zoon van God nam plaats op de troon!

En wij, hier op aarde, mogen dat feest ieder jaar meevieren. Met Hemelvaartsdag mag de vlag uit: voor Christus, onze Koning!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten