zaterdag 25 maart 2017

Wandelt in Hem

Nu u Christus Jezus aanvaard hebt, wandelt in Hem, geworteld en dan opgebouwd wordend in Hem, bevestigd wordend in het geloof, zoals u geleerd is, overvloeiend in Hem.
Kolossenzen 2 vers 6 en 7

Wandelen. Als ik dit lees, dan doet dat mij denken aan rust en ontspanning. Samen op weg zijn. En tijdens dat wandelen met de Heer samen praten en naar Hem luisteren. Door zo met elkaar op te trekken ga je steeds meer bij Hem horen. Je raakt met Hem verbonden, of zoals Paulus zegt: je gaat je in Hem wortelen en wordt door Hem opgebouwd.

Helaas is het leven vaak spannend en word je afgeleid door allerlei zaken die in je leven spelen: spanningen in je werk, je gezondheid, in de omgang met de mensen om je heen. Het zijn de gewone situaties waarin je terecht kunt komen. Het kost veel energie, zodat je moe wordt en er geen ruimte is om je open te stellen voor een gesprek met de Heer. Terwijl dat van levensbelang is.

Gelukkig heeft de Heer dat voorzien en zegt Hij: "Kom bij mij, allen die moe zijn en die zich belast voelen, Ik zal je rust geven." Je mag schuilen bij Hem. Als je je vertrouwen op Hem stelt, ook in de nare dingen, zal Hij er voor je zijn. Ga je toch weer met Hem op pad, samen wandelen, samen ook de moeilijke zaken bespreken. Dan gaat Hij je helpen om een begaanbare weg te krijgen. Doordat je je wortels in Christus Jezus hebt, blijf je overeind en blijf je groeien.

Moge Zijn rust en zegen ons aller leven beheersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten